Chtěl se pomstít falešným sexuálním inzerátem, dostal podmínku

Ostrava - Ostravský okresní soud potrestal policistu Martina Štefka obviněného z pomluvy pětiměsíčním podmíněným trestem. Podle obžaloby zveřejnil nepravdivé inzeráty s nabídkou sexuálních služeb, čímž poškodil jednatřicetiletou Janu Ihringovou, od níž si původně koupil automobil. Ženě volalo asi 200 zájemců na mobil a asi padesátkrát za ní někdo s požadavkem sexu přišel. Rozsudek je zatím nepravomocný, policista se na místě odvolal. Pokud bude pravomocně uznán vinným, bude od policie propuštěn.

Štefek v roce 2007 koupil od ženy ojetý automobil za 25 000 korun. Po čtyřech měsících od kupní smlouvy odstoupil a původní majitelku nutil, aby mu vrátila peníze. Když mu nevyhověla, tak na internetu zveřejnil nepravdivý seznamovací inzerát. Mužům, kteří na něj odpověděli, pak rozesílal e-mailem nepravdivý text s nabídkou sexu, v němž uvedl číslo mobilu i adresu restaurace, kde žena pracovala.

Štefkovi se stalo osudným, že inzerát poslal ze stejné adresy, ze které Ihringové posílal kupní smlouvu k autu. Odsuzující rozsudek komentovat nechtěl. Celý případ navíc komplikuje Štefkova manželka, která tvrdí, že její muž nemá s inzerátem nic společného - inzerát prý podala sama ze žárlivosti. Podle soudkyně si ale policistova manželka vše vymyslela, aby muž nepřišel o práci. Štefek je v současné době až do vyřešení případu mimo službu.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)