Při havárii zemřel jeden člověk, pět lidí je zraněno

Kostelec u Holešova - Při nehodě dodávky značky Mercedes a Škody Felicia u Kostelce u Holešova na Kroměřížsku zemřel dnes odpoledne jedenadvacetiletý řidič ze Slovenska. Dalších pět lidí utrpělo zranění, jeden z nich byl ve vážném stavu letecky přepraven na traumacentrum olomoucké fakultní nemocnice, informovali o tom mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček a mluvčí krajské záchranky Hana Polešáková.

"Z šesti cestujících zemřela jedna osoba na místě, druhá byla s těžkým
zraněním hlavy a dolních končetin transportována do Olomouce. Třetí z pasažérů, muž středního věku, utrpěl zlomeninu stehenní kosti a byl převezen do přerovské nemocnice. Zbylí tři lidé ve věku 20, 36 a 60 let byli zraněni lehce a ošetřeni na chirurgické ambulanci kroměřížské nemocnice," uvedla Polešáková.

Podle mluvčí kroměřížské policie Blanky Králové je pravděpodobným viníkem nehody právě mladý řidič, který střet nepřežil. Zřejmě při výjezdu z
vedlejší silnice nedal přednost dodávce jedoucí po hlavní silnici. V osobním automobilu cestovalo pět osob, které údajně pocházejí ze Slovenska. Dodávku řídil muž z Moldavska, který trvale žije v České republice.