Na Břeclavsku spadli dva lidé ze skály, muž pád nepřežil

Perná (Břeclavsko) - U obce Perná na Břeclavsku spadli v noci na dnešek dva lidé ze skály. Třiadvacetiletý muž pád nepřežil, jeho o rok mladší společnice byla ve vážném stavu převezena do nemocnice. Policie po okolnostech a příčinách tragédie pátrá. Podle záchranné služby obdrželo krajské operační středisko tísňové volání několik minut před půlnocí. Na místě zasahovaly dva týmy lékařů. Muž svým zraněním na místě podlehl. Dívka byla při vědomí. Utrpěla středně těžká a mnohočetná poranění. Neštěstí vyšetřuje policie.

Podle policie se tragédie odehrála poté, co čtyři mladí lidé, dva chlapci a dvě dívky, poseděli večer ve vinném sklípku v Perné a poté se rozhodli pro výstup na nedalekou Stolovou horu. Ve večerních hodinách byl přitom terén značně kluzký a mokrý po celodenním dešti. Pod vrcholem se mladí lidé kvůli velkému větru rozhodli pro návrat zpět.

Při zpáteční cestě ale jedna z dívek uklouzla a začala sjíždět po mokré trávě po srázu dolů. Přítel se snažil dívce pomoci, to už ale sjeli oba lidé ze srázu asi 15 až 20 metrů a následně se zřítili přibližně 16 metrů na dno lomu. Druhá dvojice se snažila podle volání dívky nalézt svoje přátele. To se jim s ohledem na tmu a neprostupný porost nepodařilo. Proto zavolali linku tísňového volání 112. Záchranáři našli oběti neštěstí okolo půlnoci. Pád dívky naštěstí ztlumil strom, její přítel ale podle policie dopadl z výšky přímo na kámen a po pádu zemřel.