Bývalý poslanec Doležal kvůli korupci opět u soudu

Praha - Počtvrté se bude Obvodní soud pro Prahu 1 zabývat kauzou bývalého poslance ODS Vladimíra Doležala, kterého žaloba viní z korupce. Údajně požadoval úplatek 800 tisíc korun, za který měl zprostředkovat prodloužení nájemní smlouvy autobazaru. Obvodní soud Doležala už třikrát osvobodil. Případ mu ale pokaždé vrátil k novému projednání Městský soud v Praze. "Důkazy, které provedl nalézací soud, neodůvodňují v tomto stadiu řízení zproštění," uvedl k tomu soudce Luboš Vlasák.

„Já jsem nic ovlivňovat nemohl a ani jsem nikoho neznal. Bohužel trpím na tu svoji prostořekost, to už se stává,“ brání se obžalovaný Vladimír Doležal. Ten se v roce 2006 vzdal poslaneckého mandátu. Aby dále nevrhal negativní světlo na ODS, vystoupil ze strany.

V celé kauze figuroval také Doležalův kolega ze strany a tehdejší radní za Prahu 10 Tomáš Hrdlička, který měl za úplatek zajistit prodloužení nájemní smlouvy bazaru. Hrdlička se ale už obvinění zbavil definitivně. „V případě pana obžalovaného Hrdličky jsme se ztotožnili s výrokem, tedy zprošťujícím výrokem nalézacího soudu,“ potvrzuje Vlasák. „Neexistuje jakékoliv moje závadné chování, což jsem od začátku tvrdil,“ říká k tomu Hrdlička.

Soud s Doležalem pokračuje (zdroj: ČT24)