Střet s českým autobusem nepřežili na Slovensku čtyři lidé

Hanušovce nad Topľou (Slovensko) - Při dnešní srážce českého autobusu s osobním vozem u města Hanušovce nad Topľou na východě Slovenska zahynuli čtyři lidé, kteří cestovali v osobním autě Volkswagen Polo. Pasažérům v autobuse se nic nestalo. K nehodě došlo v noci ze středy na čtvrtek před jednou hodinou u výjezdu z města směrem na Prešov. V osobním voze cestovali čtyři lidé ve věku 32 až 37 let. Řidiče, který nehodu přežil a zřejmě způsobil i nehodu, převezli záchranáři s těžkými zraněními do nemocnice, kde svůj boj o život prohrál.

Třicetiletý řidič utrpěl při nehodě vážná poranění mozku, hrudníku a končetin, kterým nakonec podlehl. Potvrdila to mluvčí fakultní nemocnice v Prešově. Jednou z obětí nehody byl i profesionální voják z Prešova.

Osobní auto Volkswagen Polo vjelo z neznámých příčin do protisměru, kde se srazilo s českým linkovým autobusem. Podle posledních informací nehodu zřejmě zavinil řidič Volkswagenu a policie ho obvinila z ublížení na zdraví s následkem smrti. K případu policisté přizvali i znalce z oboru dopravy. Řidič autobusu prý před jízdou nepil. U řidiče Volkswagenu se zatím na výsledky zkoušky alkoholu v krvi čeká.

Podle serveru Aktuálne.sk museli hasiči všechny pasažéry osobního vozu z vraku vystříhat. Příčinu tragické nehody vyšetřuje dále slovenská policie.

Na Slovensku došlo v poslední době k několika nehodám autobusů. V únoru se srazil autobus s osobním vlakem v obci Polomka na severu země. Při nehodě zemřelo 12 lidí a dalších 19 utrpělo zranění. Počátkem července obžaloval slovenský prokurátor českého řidiče autobusu, který podle policie riskantní jízdou loni u Trenčína způsobil smrtelnou nehodu. Za trestný čin všeobecného ohrožení mu v případě prokázání viny může soud uložit až deset let vězení. Při nehodě společnosti Student Agency tehdy zahynuli čtyři Slováci.