Cestu na superbikový závod zkomplikuje uzavírka u Troubska

Brno – Superbiková Velká cena České republiky, na kterou se o víkendu do Brna sjedou tisíce diváků, způsobí zřejmě menší problémy než srpnový závod MS silničních motocyklů, přesto lze během ní očekávat potíže, zejména v okolí Masarykova okruhu. Cestování na závody může zkomplikovat uzavírka v úseku Troubsko–Veselka, brněnští strážníci proto doporučují použít na cestu k okruhu dálnici D1 a sjezd 182 u Kývalky. Doporučeno je ovšem použít prostředky městské hromadné dopravy, v sobotu a v neděli bude k Masarykovu okruhu jezdit z Mendlova náměstí zvláštní autobusová linka 400.

V autobusech se nebude platit jízdné a budou jezdit v sobotu od 8 do 19 hodin a v neděli od 7 do 18 hodin. V sobotu budou autobusy jezdit jednou za hodinu, vždy v celou, v neděli bude několik spojů vloženo.

Kdo se rozhodne jet na Masarykův okruh raději autem, může zaparkovat na  ploše nedaleko hlavní tribuny. Je možné stát také v nedalekém Žebětíně. Řidiči, kteří odstaví svá vozidla na místech, kde je zakázáno parkovat, se s nimi ovšem mohou setkat až na parkovišti odtahové služby. „Strážníci jsou na nohách jak v okolí závodiště, tak v městské části Žebětín, která k němu přiléhá. Jejich úkolem je zajistit plynulý příjezd a odjezd individuální dopravy a zajištění veřejného pořádku,“ upozornil Zdeněk Novák z tiskového odboru brněnské městské policie.

Rozhovor se Zdeňkem Novákem (zdroj: ČT24)

Brněnští městští policisté doporučují nenechávat v autech žádné věci. Ve shluku tisíců lidí, kteří na superbikový závod zavítají, se totiž mohou skrývat i ti, kteří neodolají cizímu majetku odloženému na sedačkách.

Podle Zdeňka Nováka bude závod superbiků zároveň „generálkou“ na srpnovou Velkou cenu, která se pojede v rámci MS silničních motocyklů. Na ni se každoročně sjíždí na sto tisíc diváků.