Čtyřdenní miminko vypadlo sestře při přebalování

Frýdek-Místek - Policie se bude zabývat případem zraněného novorozeněte v nemocnici ve Frýdku-Místku, kde před třemi dny sestře spadlo na zem při přebalování. Kojenec je nyní v péči Fakultní nemocnice v Ostravě. Rodiče trestní oznámení nepodali, na případ upozornil na základě anonymního e-mailu Moravskoslezský deník.

Čtyři dny po narození potomka se jeho rodiče dozvěděli zdrcující zprávu: při přebalování děťátko vypadlo sestře na zem, má otřes mozku a musí být převezeno do Ostravy. Hrůzná událost bude mít možná šťastný konec. Po dalších čtyřech dnech se zdá, že dítě mělo štěstí a bude v pořádku. „Novorozeně jsme důkladně diagnostikovali, pečlivě ho sledujeme a momentálně je ve stabilizovaném stavu,“ komentoval pro Českou televizi stav miminka mluvčí Fakultní nemocnice Ostrava Tomáš Oborný.

Vedení nemocnice ve Frýdku-Místku se ale k případu odmítlo vyjádřit. Moravskoslezský deník jen otiskl prohlášení ředitele Miroslava Přádky, že situace velice lituje a zdravotní sestře podepsal v pátek výpověď. Věc na základě dotazů České televize začala šetřit i frýdecko-místecká policie, která očekává, zda někdo podá trestní oznámení. Policie bude podle svého mluvčího šetřit, jestli k politováníhodné události došlo omylem nebo úmyslně. V případě, že se bude novorozeně léčit déle než sedm dní, hrozí zdravotní sestře obvinění z trestného činu ublížení na zdraví.

Reportáž Marty Pilařové (zdroj: ČT24)