Mladá pilotka se zranila při nehodě větroně na Trutnovsku

Trutnov – Jednomístný větroň s dvaadvacetiletou ženou v kokpitu spadl dnes odpoledne do pole nedaleko Starých Buků na Trutnovsku. Pilotku poté s vážnými zraněními převezl vrtulník do hradecké nemocnice. Informoval o tom operační důstojník trutnovských hasičů. Letecká nehoda se stala také nedaleko Vysokého Mýta. Tam musela nouzově přistát pilotka malého motorového letadla. Také ona se podle operačního důstojníka východočeské policie poranila, její zranění jsou lehká.

Pilotka s letounem Zlín Z-226 musela odpoledne nouzově přistát u obce Bučina u Vysokého Mýta. „Pilotka utrpěla drobnou tržnou ránu, nouzově přistávala kvůli závadě na letadla, věc je ale nadále v šetření,“ řekl operační důstojník východočeské policie.

„Záchranáře k nehodě u Starých Buků přivolal náhodný svědek, žena ve větroni byla po nehodě při vědomí, ale kvůli rozsáhlým zraněním skončila v hradecké nemocnici,“ řekl hasič. Podle něj dosud není známa výše způsobené škody ani příčina neštěstí. Podle serveru tn.cz dvaadvacetiletá pilotka odstartovala z letiště v Jaroměři-Josefově na Náchodsku a plánovala let směrem na Jičín a Vrchlabí. Svědci z místa neštěstí vypověděli, že letoun spadl z výšky 30 až 50 metrů, po dopadu se rozlomil na několik kusů.