Nehodu na vsetínském nadjezdu nepřežil jeden muž

Vsetín - Na nadjezdu města ve Vsetíně dnes došlo k tragické dopravní nehodě mezi dodávkou a nákladní soupravou s tahačem. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů s jedním zásahovým vozem a velitelským autem s rozšířenou výbavou. Řidič dodávky vjel do křižovatky hlavního tahu I/57, kudy projížděl kamion na Valašské Meziříčí. Po čelním nárazu řidič dodávky zemřel.

Hasiči byli na místě ze záchranářů jako první a už za tři minuty od výjezdu. Bleskově bylo přineseno vyprošťovací zařízení a hasiči se snažili rychle prostříhat do silně zdemolované kabiny dodávky. Asi po dvaceti minutách se hasičům podařilo uvolnit sevření kolem staršího řidiče a vytáhnout ho ven. Přivolaný lékař konstatoval smrt v důsledku zranění hlavy neslučitelného se životem. Řidič kamionu vyvázl bez zranění.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena doprava na hlavním silničním tahu. Najíždějící vozy byly regulovány hlídkou policie.

Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny zlikvidovali sorbenty. Během nehody došlo k poškození převáženého nákladu saponátů.