Policie šetří smrt hocha pod brankou jako ublížení z nedbalosti

Přibyslavice (Třebíčsko) - Případ, při němž ve čtvrtek v Přibyslavicích na Třebíčsku usmrtila konstrukce fotbalové branky třináctiletého chlapce, kriminalisté vyšetřují jako trestný čin ublížení na zdraví z nedbalosti. Jak dnes uvedl třebíčský policejní mluvčí René Novotný, vyšetřování není vedeno proti žádné konkrétní osobě a zatím nelze uvést, kdy by mohlo být ukončeno. Všechny naplánované fotbalové zápasy se přibyslavický klub pokouší zrušit. Pokud to nepůjde, odehrají je hráči s černou páskou. Obě brány tu už zabezpečili, bez dozoru dospělých si u nich děti hrát už nebudou. Neštěstím se bude zabývat i Českomoravský fotbalový svaz.

Tragická událost se stala kolem 18:00 na tréninkovém fotbalovém hřišti. „Téměř třináctiletý chlapec z Třebíčska si zde kopal s míčem. Během hry na sebe převrátil přenosnou fotbalovou branku a způsobil si vážná poranění, kterým na místě podlehl,“ uvedl mluvčí. Upřesnil tak informace záchranářů, podle nichž bylo chlapci deset let.

Podle informací starosty Přibyslavic Romana Vrbky dva chlapci zřejmě při hře lezli na konstrukci branky, která spadla tak nešťastně, že jednomu z nich zlomila vaz. Druhý vyvázl bez zranění. „Těžko z toho vinit někoho konkrétního. Branky jsou dostatečně pevné, při normální hře nebo i při silném větru se nemohou samy převrátit,“ řekl Vrbka.

Reportáž Radovana Daňka (zdroj: ČT24)

Starostu mrzí to, že by se snaha fotbalových nadšenců v obci zpřístupnit hřiště i pro veřejnost ke sportovnímu vyžití mohla obrátit proti nim. „Je možné, že budeme muset volnému vstupu na hřiště zamezit,“ dodal Vrbka.

Smrt dětí sportovní konstrukcí
Zdroj: ČT24