Historický trolejbus Tatra T400 vyrazí poprvé i s cestujícími

Ostrava - V Ostravě obohatí tradiční prázdninové historické jízdy premiéra trolejbusu Tatra T400, který dva roky renovovali pracovníci ostravského dopravního podniku. Historický trolejbus pojede s cestujícími mezi zastávkami Hlavní nádraží – ZOO. Tatry T400 jezdily v Ostravě na pravidelných linkách v letech 1953 až 1971. Historický vůz, jehož renovace po dvou letech prací skončila, a který si tuto sobotu odbude svou premiéru i s cestujícími, dříve jezdil v ulicích Prahy.

„Tatru T400 se podařilo najít v okolí hlavního města, kde sloužila jako zahradní domek. V roce 2003 jsme vůz převezli do Ostravy a v letech 2007 až 2009 probíhala kompletní renovace tohoto historického vozu,“ uvedl tiskový mluvčí Dopravního podniku Ostrava Miroslav Albrecht s tím, že trolejbus Tatra T400 již má za sebou zkušební provoz na ostravských linkách, ale zatím bez cestujících.

„Po úspěšných jízdách bez cestujících nám drážní inspekce povolila zkušební provoz také s cestujícími, proto můžeme říct, že Tatra T400 zítra poprvé vyjede z Hlavní nádraží do ZOO i s našimi cestujícími,“ pozval všechny mluvčí dopravního podniku Miroslav Albrecht.