Projekt modernizace policejních služeben stále není u konce

Olomouc – Ministerstvo vnitra zahájilo již před třemi lety modernizaci policejních služeben. Projekt P1000 ale ještě zdaleka není u konce. Zrekonstruované policejní oddělení by měla lidem zaručit vstřícné zacházení a přátelskou atmosféru. Podle České televize ale některé z recepcí vůbec nefungují.

Bývalý ministr vnitra Ivan Langer přestříhával už nespočet pásek u nově zrekonstruovaných policejních služeben. Se slovy naděje se takhle před třemi lety otevírala nová recepce v Třeboni. „Když přijde občan na recepci, recepční se ho ujme, zeptá se ho, jaký má problém, co potřebuje,“ vysvětlil vedoucí obvodního oddělení v Třeboni Zdeněk Franta.

V Olomouci zatím recepční nejsou. A stejně tak i v nedalekém Uničově, kde vstupní hala policie zeje uprostřed všedního dne prázdnotou. Informace jsou v úředních hodinách k dispozici jen v okénku za rohem. „Všechny služebny, které byly zrekonstruovány nebo částečně zrekonstruovány, slouží naprosto normálně,“ podotkl náměstek policejního prezidenta Ivan Bílek.

Reportáž Edity Horákové (zdroj: ČT24)

Do budoucna se v olomoucké služebně s recepčními počítá. Zatím tu ale vstupní hala zůstává osamocená. Její rekonstrukce přitom stála milion tři sta tisíc. U větších služeben se náklady šplhají i k několika milionům korun. Projekt policejních rekonstrukcí odstartoval před třemi lety. Zatím je zmodernizovaná asi stovka služeben, tedy přibližně jedna třetina všech.