Do pražských ulic se po prázdninách vrátí blokové čištění

Praha - Do pražských ulic se na konci prázdnin vrátí intenzivní blokové čištění ulic. Poslední srpnový týden by se po letním útlumu mělo čistit až pět bloků najednou. Informoval o tom dnes tiskový mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Tomáš Mrázek. Správa vyzývá řidiče, aby sledovali dopravní značení, informace na webových stránkách i v radničních listech jednotlivých městských částí.

„Od září se vracíme v plné síle, čistit budeme až v deseti lokalitách najednou. V podobném tempu budeme pokračovat do konce října,“ uvedl Mrázek. Informace o blokovém čištění lze také získat pomocí služby TSK info. Odkaz na ní zájemci najdou na internetových stránkách společnosti.

„Uživatel si může zadat buď název ulice a následně se objeví datum, kdy se blokové čištění uskuteční, nebo naopak zadá konkrétní den a zobrazí se všechny ulice, ve kterých budou práce probíhat,“ uvedl Mrázek. V případě nutnosti Správa služeb Městské policie hlavního města Prahy překážející auta odtáhne. Seznam jejích parkovišť s telefonickými kontakty i možností zjistit, kam a zda vůbec bylo auto odtaženo, je na stránkách městské policie. Za odtah auta motorista zaplatí 1 300 korun. První den parkovného na odtahovém parkovišti stojí 150 korun, každý následující den pak 200 korun.