Během 24 hodin se na Brněnsku zranili čtyři motorkáři

Modřice (Brněnsko) – Těžká zranění horních končetin a páteře utrpěl řidič motocyklu, který se v Modřicích u Brna srazil s osobním autem. Podle policejního mluvčího Bohumila Maláška se nehoda stala za obchodním centrem ve směru na Želešice. Příčiny policisté vyšetřují. Nejedná se o první nehodu motocyklisty na Brněnsku za posledních 24 hodin. Další kolize se stala ráno v Blučině, ve čtvrtek zase utrpěli zranění hned dva motocyklisté, kteří se čelně střetli s osobním autem, jež vjelo do protisměru.

V Blučině se střetla motorka s nákladním autem. „Výsledkem je škoda 60 tisíc korun a lehké zranění motocyklisty,“ uvedl Malášek.

Naopak vážná zranění utrpěli ve čtvrtek dva motorkáři a také jeden cyklista u Pasohlávek. Nehodu podle policie způsobil řidič protijedoucího auta, který v zatáčce vjel do protisměru a střetl se tam s motocyklistou. Další motorkář při prudkém brzdění spadl a jeho stroj narazil do cyklisty. „Žena na motorce utrpěla vážná poranění dolních končetin a v kritickém stavu byla letecky dopravena do brněnské úrazové nemocnice. Druhý motorkář a cyklista utrpěli vážná poranění horních končetin. Oba byli také převezeni do nemocnice v Brně,“ uvedla policejní mluvčí Alice Čechová.