ODS nabízí řešení, budoucnost a podporu mladým

Praha – Občanská demokratická strana zahájila ostrou předvolební kampaň pod štítovým slovem řešení, které má v případě výhry ve volbách charakterizovat právě její nadcházející politiku. Podle hlavního řečníka dnešní prezentace, předsedy Mirka Topolánka, nabízí ODS ve svém programu nejen řešení aktuálních problémů v podobě ekonomické krize či deficitu státního rozpočtu, ale také řešení budoucnosti ČR se zaměřením na rozvoj potenciálu mladých lidí. Topolánek také uvedl, že kroky nadcházející vlády, ať už bude jakákoliv, ovlivní hospodářství země na dlouhou dobu.

Občanští demokraté rozdělili svůj předvolební program do několika témat, k jejichž prezentaci si přizvali své regionální kandidáty do nového Parlamentu. ODS prosazuje podle slov svých zástupců odpovědnou a realistickou politiku místo strachu. Její prioritou je snaha o snížení zadluženosti ČR a podpora malých firem za účelem vytváření nových pracovních příležitosti. Pro řešení současné krize navrhuje jednodušší administrativu i systém daní.

ODS je pro podporu stáří, podle Topolánka si nechce penzisty kupovat, nýbrž je motivovat k aktivnímu přístupu k problémům. V programu pro mladé voliče představila myšlenku umožnit i přes finanční nedostatky studovat na vysoké škole všem, kteří pro to mají předpoklady a chce přispět k co největšímu podílu vysokoškolsky vzdělaných lidí. Je také pro početnější využívání elektronických médií a rozšiřování internetových služeb.

V otázce rodičovství občanští demokraté místo příplatků upřednostňují slevu na dani a rádi by zavedli některá opatření vedoucí k vyvážení mezi rodinným a pracovním životem. Z průmyslových témat prosazuje důraz na dopravní infrastrukturu a řešení ekologických témat. „Ekologii totiž pokládám za výsostně konzervativní téma,“ řekl předseda ODS.

Mirek Topolánek:

„Chceme postavit budoucnost místo minulosti; euroatlantickou vazbu místo východního vazalství; kompetenci místo populismu; důstojnost místo závislosti; práci místo almužny; prosperitu místo chudoby; řešení místo slibů.“

ODS pozve voliče do „Městeček řešení“

Na sto místech po celé České republice se do říjnových předčasných voleb do Poslanecké sněmovny vystřídají propagační týmy ODS. Trojici kočujících „Městeček řešení“, jejichž koncept si ODS vyzkoušela už při jarních volbách do Evropského parlamentu, doplní billboardy, výjezdy kandidátů a osobní kampaň předsedy ODS Mirka Topolánka. Místopředseda strany Ivan Langer ale naznačil, že strana se chystá voliče oslovit také v kinosálech.

„Slogan jsme zvolili úmyslně, protože jsme se chtěli odlišit od těch, kteří žádná řešení nenabízejí a jen parazitují na obavách a strachu lidí,“ uvedl Topolánek. „Řešení existují. ODS je připravila na základě přání lidí a teď vám je prostřednictvím normálních lidí nabízí.“ Zda pomohou ODS programové podněty 2500 lidí, se ukáže již za měsíc během, předčasných voleb.