Rodina z Vítkova má nové bydlení

Vítkov (Opavsko) - Rodina z Vítkova, na jejíž dům zaútočili letos v dubnu žháři zápalnými lahvemi, má zřejmě nový domov. Rodina žije od dubnového útoku na ubytovně, ale nyní si pořídila starší rodinný domek. Informoval o tom server Aktuálně.cz.

„Konečně jsme koupili starší rodinný domek. Stál 540 000 Kč. Ještě asi 100 000 korun nám zbude na úpravy, především je nutná nová koupelna,“ líčila serveru Anna Siváková, matka dvouleté Natálie, která při žhářském útoku utrpěla vážná zranění.

Rodina žije od dubnového útoku v ubytovně, i když se na účtu v jejich prospěch sešlo asi 700 000 korun. To je v tamním regionu dostatečná částka k pořízení skromného bydlení. Mnohokrát však podle serveru narazili na to, že je lidé nechtěli za sousedy. Někde proti nim dokonce psali petice, připomíná server.

Čtveřice podezřelých si vyslechla obvinění

Policie v polovině srpna v souvislosti s dubnovým žhářským útokem na romskou rodinu ve Vítkově na Opavsku obvinila čtyři lidi. Byla na ně uvalena vazba. Celkem zadržela 12 osob - devět mužů a tři ženy. Zbylí byli propuštěni. Policie čtveřici obvinila za pokus o vraždu s rasovým motivem. Všichni čtyři byli na místě činu. Někteří z nich se k trestnému činu doznali.

Extremisté obvinění z útoku ve Vítkově
Zdroj: ČT24