V Olomouci opraví most u vlakového nádraží

Olomouc - Olomoucká radnice chce v říjnu zahájit dlouho plánovanou opravu mostu přes řeku Bystřici v Jeremenkově ulici. Přes most vede jedna z cest k hlavnímu vlakovému nádraží. Podle odhadů si stavba vyžádá asi 13 milionů korun. Hotová by měla být příští rok na jaře. V důsledku oprav most nebude zcela uzavřen, motoristé přes něj budou moci jezdit jedním jízdním pruhem, uvedl náměstek primátora Martin Major (ODS). Vedení města opravu mostu několik let odkládalo. Pro rekonstrukci se rozhodlo nyní proto, že prostor před nádražím je kvůli jeho úpravám uzavřený. Jeremenkovou ulicí se k budově nádraží nyní motoristé nedostanou.

„To nám nahrálo. I přesto ale most nebude v době oprav zcela průjezdný,“ uvedl Major. Doplnil, že most je ve špatném technickém stavu mimo jiné proto, že do jeho konstrukce zatéká. Opravy mostu by radnice ráda ukončila příští rok v dubnu či květnu, kdy by měla finišovat rekonstrukce prostoru před vlakovým nádražím.

Stávající poslední etapa úprav prostoru před nádražím, který radnice postupně přestavuje od roku 2001, si vyžádá bezmála 260 milionů korun. Náklady uhradí město s pomocí stomilionové dotace z evropských fondů.