Až kulky a zátaras zastavily muže v kradeném autě

Praha – Honičku s řidičem kradeného mercedesu policie ukončila až střelbou po proražení zátarasu. Muž začal ujíždět hlídce kolem poledne v ulici K Barrandovu a policisté ho zastavili na nájezdu z Novořeporyjské ulice na dálnici D5. Policisté poté zjistili, že muž nemá řidičský průkaz a je po něm vyhlášeno celostátní pátrání kvůli podezření z podvodu. Na policejních internetových stránkách o tom informovala mluvčí Iva Knolová. Při akci nebyl nikdo zraněn.

„Pronásledovaný řidič svou nebezpečnou jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu a pravděpodobně úmyslně opakovaně narážel do ostatních účastníků silničního provozu,“ uvedla Knolová. Dodala, že několik aut bylo vážně poškozeno.

Policisté proto na Novořeporyjské spojce před sjezdem na dálnici D5 připravili zátaras. Pronásledovaný se jej však podle mluvčí rozhodl prorazit a najel na jednoho z členů hlídky. „Ten v souladu se zákonem o Policii ČR použil služební střelnou zbraň a opakovaně mercedes zasáhl,“ uvedla Knolová. Střelba kradené auto poškodila a řidič musel zastavit. Policisté ho poté zadrželi.