K olomouckému vlakovému nádraží nepojedou tramvaje

Olomouc - Od úterý až do konce týdne nebudou k olomouckému hlavnímu vlakovému nádraží jezdit tramvajové linky. Dopravní podnik bude muset přerušit jejich provoz kvůli rekonstrukci prostoru v okolí nádražní budovy. Podle mluvčí dopravního podniku Magdalény Kopřivové budou místo tramvají k nádraží vozit cestující náhradní autobusy.

V době výluky tramvaje nebudou jezdit po obou tratích, které spojují centrum města s nádražím a dále s městskými částmi Hodolany a Pavlovičky. „Tramvajový provoz bude obsluhovat pouze úsek Nová Ulice - náměstí Národních hrdinů - Neředín,“ doplnila mluvčí.

Náhradní dopravu k nádraží dopravní podnik zajistí výlukovými autobusy s označením X 1/4 a X 2/7. Trasa linky X 1/4 povede ze třídy Kosmonautů přes tržnici, náměstí Národních hrdinů, náměstí Republiky, Fibichovu ulici do Hodolan a Pavloviček. Při zpáteční cestě autobusy budou zastavovat u zastávek v opačném pořadí. Výlukové autobusy X 2/7 budou jezdit po trase třída Kosmonautů - náměstí Republiky - náměstí Národních hrdinů - tržnice - třída Kosmonautů. I tyto spoje budou při cestě zpět zastavovat u zastávek v opačném pořadí.