Škodovka chce do konce roku prodat kolem 2000 Superbů Combi

Frankfurt nad Mohanem - Škoda Auto počítá s tím, že ještě do konce letošního roku prodá kolem 2000 vozů Superb v provedení Combi, uvedl to dnes na mezinárodním autosalonu ve Frankfurtu mluvčí firmy Evžen Krauskopf. Superb Combi měl dnes světovou premiéru na autosalonu ve Frankfurtu. Od října se má Superb Combi začít vyrábět v závodě Škody v Kvasinách. Kapacita továrny pro příští rok je 45 000 Superbů v obou karosářských provedeních.

V současnosti Škoda Auto počítá s vyrovnaným poměrem produkce obou verzí, podle Krauskopfa se ale může v závislosti na poptávce změnit.

U vozu jsou novinkou elektricky ovládané páté dveře. Zcela nový je i koncept osvětlení zavazadlového prostoru v pátých dveřích. Neosvětluje jen zavazadlový prostor, ale i celou plochu kolem zádě vozu. Další vyjímatelná LED svítilna se nachází na levé straně zavazadlového prostoru a ve tmě plní funkci kapesní svítilny. Zavazadlový prostor má objem 633 litrů, respektive 1865 litrů při sklopených zadních sedadlech. Volit lze ze tří zážehových a dvou vznětových agregátů, které pokrývají výkonovou paletu od 92 do 191 kW. Mezi další novinku patří i bezklíčový přístup KESSY a dvojité panoramatické střešní okno se zatmavovací clonou.

Větší zájem o Superb Combi se očekává v Německu, podobně by tomu mohlo být i v Česku, kde se odhaduje podíl kombi verze okolo 60 procent.

Cena Superbu Combi začíná na 589 900 Kč, což je o 20 000 korun více než u sedanu. Nejvýkonnější verze s nejvyšší výbavou stojí přes jeden milion korun. Prodejci začnou objednávky přijímat v září, první vozy by se mohli k zákazníkům dostat do Vánoc.

Škoda Superb Combi
Zdroj: Škoda Auto