V Táboře hořela autodílna a sklad, škoda přesáhne 50 milionů korun

Tábor – Osm hasičských jednotek likvidovalo od půlnoci v Táboře požár v areálu druhého největšího jihočeského dopravce, společnosti Comett Plus. Nejrozsáhlejší požár průmyslové budovy na Táborsku za posledních pět let se podařilo lokalizovat před sedmou hodinou ranní, likvidační práce ale budou podle mluvčí jihočeských hasičů Venduly Matějů trvat až do večera. Nyní zůstávají na místě už jen dvě jednotky hasičů. Škody se předběžně odhadují na 50 milionů korun, ale budou pravděpodobně ještě vyšší. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Příčiny jeho vzniku ani možné varianty zatím známy nejsou. Kriminalisté do objektu z bezpečnostních důvodů nemají přístup. Na místo je hasiči pustí možná až zítra.

Kriminalisté zatím vyslechli několik osob. „Čekáme na výsledek posouzení statika, aby policisté mohli dovnitř do objektu ohledat místo a na základě toho stanovit různé vyšetřovací verze,“ řekl ČT mluvčí policie Miroslav Doubek.

Likvidační práce ztížila zřícená plechová střecha haly, která zakryla požářiště a zkomplikovala dohašování. „Bude to trvat velmi dlouho, odhaduji to minimálně na celý dnešní den do večera, možná se bude dohašovat i další den,“ uvedl velitel zásahu Marek Sedláček.

Reportáž Veroniky Kabátové (zdroj: ČT24)

Požár zasáhl celou halu firmy Comett Plus, ve které bylo uskladněno dřevo, papír, obalový materiál, pneumatiky a nákladní auto. To se hasičům podařilo odvézt, z hořícího objektu vynesli i tlakové láhve, počítače a 4 000 litrů oleje. „Podařilo se uchránit i vedle stojící budovu a několik nákladních automobilů, které stojí blízko shořelého objektu. Hodnota ochráněného majetku činí v tuto chvíli 70 milionů korun,“ řekla ČT Matějů.

Společnost Comett Plus zajišťuje na Táborsku autobusovou dopravu, a to jak městskou hromadnou, tak linkovou. Požár ale její provoz neohrozil. „Podařilo se vyjet se všemi vozy. Ty, co byly poblíž požáru, byly odvezeny stranou, aby nedošlo k jejich přehřátí, a normálně odjely na linky podle jízdních řádů,“ dodal ředitel divize MHD firmy Comett Plus Petr Pistulka. 

  • Požár v Táboře autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/12/1120/111958.jpg
  • Požár v Táboře autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/12/1120/111955.jpg
  • Požár v Táboře autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/12/1120/111957.jpg