Nejtragičtější víkend posledních měsíců si vyžádal osm mrtvých

Praha – Víkendové dopravní nehody nepřežilo osm lidí, tři z nich zahynuli v sobotu, dalších pět v neděli. Statistika posledních dvou dnů týdne je nejtragičtější za posledních několik měsíců. Více lidí (jedenáct) zahynulo při víkendových haváriích naposled 11. a 12. července. Během uplynulého víkendu se stal také velký počet nehod s těžkým zraněním, bylo jich dvacet.

Dvě ze tří sobotních smrtelných nehod se staly krátce po půlnoci. K první u Trnova na Rychnovsku vyjížděli hasiči již v deset minut po dvanácté. Při havárii zahynul jeden muž; druhý člen posádky vozu, který vyjel ze silnice, utrpěl lehké zranění.

Další nehoda, jež skončila smrtí, se stala u Březové na Sokolovsku. Kolem jedné v noci tam vyjel ze silnice osobní automobil, jehož řidič zahynul. Úsek, kde se nehoda stala, je kvůli stavbě rychlostní silnice zúžený a na mnoha místech velmi obtížně průjezdný.

Osmatřicetiletý řidič osobního auta zemřel při nehodě u Strážnice na Hodonínsku. Při nehodě narazil do sloupu elektrického vedení, který nárazem přerazil. „Zemřel ještě před příjezdem záchranné služby, která mohla již jen konstatovat smrt,“ uvedla mluvčí záchranné služby Barbora Zuchová.

V neděli zahynul mezi obcemi Dlouhá Loučka a Ondřejov na Bruntálsku asi třiadvacetiletý spolujezdec. Řízení osobního automobilu nezvládl devatenáctiletý řidič, který s vozidlem narazil do dvou stromů. Nehoda se stala krátce po půlnoci v levotočivé zatáčce. Mladý řidič se při havárii zranil.

Dva řidiči zemřeli i v jižních Čechách na hlavní silnici z Písku do Tábora. Po střetu jedno z aut začalo hořet. Hasičům se podařilo vyprostit z něj alespoň těžce zraněnou spolujezdkyni, řidiče již zachránit nedokázali.