V září zemřelo při nehodách 68 lidí

Praha – Při dopravních nehodách zemřelo v září v Česku 68 lidí. Oproti loňsku, kdy zahynulo o sedm lidí více, se jedná o drobné zlepšení situace, policie ale upozorňuje, že statistika ještě není definitivní. Přesto se jedná o velmi dobrý výsledek, který zřejmě překoná zářijový rekord roku 1984, kdy zemřelo 72 lidí. Jedná se také o prudké zlepšení oproti předloňsku, kdy zahynul téměř dvojnásobek letošního počtu – 124 lidí.

Policisté v devátém měsíci podle předběžných údajů vyšetřovali přes šest tisíc kolizí. Z nich asi osm procent – 480 nehod – způsobili řidiči pod vlivem alkoholu.

Nejtragičtějším zářijovým dnem se stala poslední sobota, kdy na silnicích podle denních statistik policie zemřelo sedm lidí. Vůbec nejtragičtějším dnem byla letos neděle 17. května, kdy nehody skončily úmrtím hned devíti lidí.

Od začátku roku do konce září letos na silnicích zemřelo 599 lidí – pokud se ještě nezmění zářijová statistika. Nejvíc lidí zahynulo v červnu, kdy policie napočítala 81 obětí na životech. Loni za prvních devět měsíců zahynulo 724 lidí.