Policie pátrá po klíčové svědkyni vraždy ve Střelicích

Brno - Policisté se pokoušejí najít šedesátiletou ženu, která je podle nich klíčovým svědkem nedělní vraždy ve Střelicích na Brněnsku. Kriminalisté se domnívají, že pro objasnění kauzy bude její popis události naprosto nezbytný. Žena byla podle nich nestranným svědkem celého incidentu. Na místě činu ji vyfotografovali další svědci incidentu. Její snímky jsou ale rozostřené a zabírají jen celou postavu. Svědkyně se může přihlásit na krizovou linku 158 nebo na telefonní číslo 974 622 975.

„Svědkyně má možná strach z nějakého postihu za to, že na místě činu nějak nezasáhla nebo nepočkala do příjezdu policie. Nic takového jí ale nehrozí,“ zdůraznil Jindřich Kučera z jihomoravské policejní správy. Seniorka měla podle popisu dalších svědků oblečenou světlou sukni a světlý balónový plášť. Bezprostředně po události odjela autobusovou linkou číslo 404 do centra Brna. Podle některých informací ve Střelicích údajně žije její sestra.

Útok ve Střelicích se odehrál na jedné z tamních autobusových zastávek. Cyklista při něm ubodal nožem muže a další dva lidi zranil. Co bylo předmětem sporu mezi mužem na kole a devítičlennou skupinou na zastávce, se zatím neví. Útočníka policie zatím nezná.

Kriminalisté mají sice již různá svědectví k napadení, přesto zatím neznají přesný popis pachatele a dosud nevypátrali ani vražednou zbraň. Před útokem na zastávce čekala devítičlenná rodina. Podle některých informací se bavila hlučněji, kvůli čemuž měla vzniknout hádka s mužem na kole. Na následky pobodání zemřel jednačtyřicetiletý muž. S poraněním skončili v nemocnici dva členové rodiny; muž ve věku 32 let a žena ve věku 42 let.