U Nepřevázky zemřel při nehodě řidič škodovky

Nepřevázka/Nové Hrady - Jedenatřicetiletý řidič zemřel v noci na dnešek při dopravní nehodě u Nepřevázky na Mladoboleslavsku. Muž ve Škodě Octavia jel zřejmě příliš rychle. Na mokré vozovce nezvládl řízení a po projetí pravotočivou zatáčkou sjel mimo vozovku. Auto narazilo do pařezu a převrátilo se na střechu. Ze zdemolovaného vraku museli řidiče vyprostit hasiči. Lékař už jen konstatoval jeho smrt. Příčiny nehody se vyšetřují. Silnice byla kvůli nehodě dvě hodiny uzavřena, sdělil mluvčí mladoboleslavské policie Ladislav Mareš.

Na Mladoboleslavsku je to letos desátá oběť dopravních nehod. Policisté apelují na řidiče, aby nepřeceňovali svoje schopnosti a přizpůsobili rychlost i způsob jízdy změnám počasí. „Jízdní vlastnosti auta na mokré vozovce jsou podstatně jiné, než byly v letních měsících a za sucha,“ připomněl Mareš. Je také podle něj už nejvyšší čas začít uvažovat o výměně letních pneumatik za zimní.

Spolujezdkyně zemřela po nehodě u Nových Hradů

Pětašedesátiletá spolujezdkyně zemřela po sobotní dopravní nehodě u Údolí u Nových Hradů na Českobudějovicku. Stejně starý řidič favoritu zřejmě při mikrospánku narazil do stromu. Žena zraněním podlehla v noci na dnešek v nemocnici, řidič utrpěl lehké zranění, informoval mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner. Nehoda se stala kolem 16:00 u Údolí u Nových Hradů směrem na Trhové Sviny.