Oslavy 17. listopadu způsobí v Praze dopravní uzavírky

Praha – Vzpomínkové akce dnes uzavřou v Praze některé ulice a po celý den nepojedou tramvaje Národní a Spálenou ulicí, během podvečerního průvodu tam a také po Rašínově nábřeží nebudou moci projet ani auta. Zároveň uzavře policie řadu dalších ulic, kterými půjdou nejméně čtyři průvody. Na některých místech proběhnou shromáždění. Objízdné trasy čekají na tři denní a čtyři noční tramvajové linky, které jezdí mezi Lazarskou a Újezdem. Úplná výluka bude na lince číslo 21.

Výluka v Národní a Spálené ulici ovlivní trasu denních tramvajových linek 9, 18 a 22 i nočních 53, 57, 58 a 59. Tramvaje pojedou objízdnými trasami již od úterního rána, na běžnou trasu se vrátí až ve středu ráno. Odkloněna bude i historická linka 91.

Pravděpodobně největší vzpomínkový průvod půjde odpoledne z Albertova přes Vyšehrad do Trojické ulice a dále po Rašínově a Masarykově nábřeží do Národní. Během průvodu proběhnou uzavírky, které průběžně zajistí dopravní policie. „Jsme samozřejmě připraveni zareagovat na jakoukoliv událost, která nastane v průhěhu oslav,“ uvedl ředitel pražské policie Martin Červíček.

Oslavy 17. listopadu omezí pražskou dopravu (zdroj: ČT24)

Stejně tomu bude u dalšího velkého průvodu, který se po páté hodině odpoledne vydá rovněž z Albertova na Národní třídu, ale půjde z Vyšehradu přes Karlovo náměstí, Spálenou, Ostrovní a Mikulandskou ulicí. Národní třída bude uzavřená pro auta i tramvaje až do středečního rána.

Další průvody, které mohou narušit dopravu v metropoli, povedou z Letné přes Malostranské náměstí, Karlův most a Betlémské náměstí na Jungmannovo náměstí a z Opletalovy ulice do ulice Na Příkopě.

Uzavírky a omezení budou označeny přenosnými dopravními značkami. I přes několik dopravních omezení policie větší komplikace neočekává a v hlavním městě počítá s víkendovým režimem.