Podvečerní nehody ochromily D1

Jihlava - Na namrzlé dálnici D1 na Vysočině se v podvečer stala hromadná nehoda, která skoro 4 hodiny blokovala provoz ve směru na Prahu. Na 142. kilometru havarovaly asi tři kamiony a několik osobních vozidel. Provoz ve směru na Prahu byl přes dvě hodiny uzavřen. V jednom jízdním pruhu byl obnoven po 20:00. Mluvčí krajských záchranářů Miroslav Havlík řekl, že se nehoda obešla bez zranění. Další hromadná nehoda uzavřela silnici R35 mezi Olomoucí a Lipníkem nad Bečvou. Auta kvůli náledí havarovala v celém Česku.

Nehoda na D1 se stala před 18:00 poblíž obce Lavičky u Velkého Meziříčí na Žďársku. Podle mluvčí krajských hasičů havarovaly dva kamiony a sedm osobních automobilů. Krátce před 22:00 už dálnice jela v obou pruzích. Při nehodě se naštěstí nikomu nic nestalo.

Na rychlostní silnici R35 mezi Olomoucí a Lipníkem nad Bečvou došlo k několika hromadným dopravním nehodám, při jedné z nich havarovalo až deset vozidel.

Podle informací Národního dopravního informačního centra je na mnoha místech dálnice namrzlá vozovka. Se sněhem na vozovce se řidiči setkají v úsecích mezi 80. a 100. a dále 150. a 170. kilometrem.

Řidiči by proto měli jet velmi opatrně, přizpůsobit rychlost své jízdy počasí a udržovat dostatečné rozestupy.