Zloději vyměnili počítač za pervitin, zbraně zahodili

Frýdek-Místek - Policisté na Frýdecko-Místecku dopadli zloděje, kteří mají na svědomí několik vloupání. Dva mladíci ve věku 17 let například z rodinného domu v Chlebovicích ukradli kulovnici, malorážku a notebook. Zbraně při útěku z místa činu ve strachu z prozrazení odhodili. Počítač později vyměnili za pět gramů pervitinu. Za krádež, porušování domovní svobody a nedovolené ozbrojování hrozí mladíkům s ohledem na jejich věk jeden rok vězení.

Jednoho mladíka policie dopadla 8. března ve Frýdku-Místku. Krátce předtím se s dalším, o rok starším komplicem, vloupal do prodejního stánku, odkud ukradli bonbony a několik DVD. Při výslechu se starší z nich přiznal i k vykradení dalších novinových stánků.

Mladší je nyní podezřelý z vloupání do rodinného domu v Chlebovicích. Loni v listopadu tam kradl se stejně starým kamarádem. Kromě počítače sebrali kulovnici s optickým zaměřovačem a opakovací malorážku. „Při útěku měli strach, že jsou s dlouhými zbraněmi nápadní. Pušky proto odhodili do křoví. Do chvíle, než byli zadrženi, se je snažili prodat, ale kupce se jim naštěstí sehnat nepodařilo,“ uvedl mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

Zbraně ležely v křoví půl roku

Policisty velmi překvapilo, když zbraně po téměř půl roce od vloupání našli na stejném místě, kam je mladící zahodili. „Do vloupání střelbyschopné zbraně jsou nyní zničené. Policisté je přesto odešlou ke zkoumání na balistickou expertizu,“ doda mluvčí. Majiteli domu způsobili oba mladíci škodu přes 30 tisíc korun.