Návěs kamionu po nehodě zablokoval silnici

Prostřední Bečva (Vsetínsko) - Před polednem zasahovali hasiči u vážné dopravní nehody u Prostřední Bečvy na Vsetínsku. Na hlavním silničním tahu mezi Dolní a Prostřední Bečvou došlo k vážné dopravní nehodě mezi osobním autem Citroën C5 a nákladní soupravou s tahačem Mercedes. Po vzájemném střetu obou vozů došlo k těžkému zranění a zaklínění řidiče osobního auta. Další čtyři spolujezdci v citroënu byli zraněni jen lehce nebo vůbec, informoval o tom mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

Návěs kamionu zůstal napříč přes oba jízdní pruhy a překážka značně zkomplikovala dopravu na hlavním tahu. Tahač samotný skončil mimo vozovku a poškodila se jeho nádrž.

„Po dojezdu jednotek hasičů byly zahájeny vyprošťovací práce na záchranu zraněného řidiče osobního auta. Vyproštění trvalo hasičům přes dvacet minut, a to za použití speciální techniky,“ uvedl Mitáček. Po nutném ošetření byl zraněný řidič převezen do nemocnice v Ostravě. Jeho spolujezdci byli ošetřeni na místě.

Z poškozené palivové nádrže nákladního tahače došlo k úniku asi 200 litrů nafty. „Velitel zásahu si nechal na místo vyslat speciální olejový kontejner na likvidaci uniklého paliva a k zabránění případného ekologického ohrožení,“ doplnil Mitáček. Hasiči zastavili další únik motorového paliva. Z poškozené nádrže přečerpali zbylých asi 100 litrů, které dali do náhradního sudu a později přečerpali do jiného tahače.

Policie na místě odpoledne zastavila dopravu. Odstranit následky nehody se hasičům podařilo až kolem půl čtvrté. 

Havarovaný kamion
Zdroj: www.hzs-zlkraje.cz/HZS Zlínského kraje