Místopředseda zelených Pelc se vzdal funkce náměstka ministra

Praha - První místopředseda Strany zelených František Pelc odešel z postu náměstka ministra životního prostředí pro ochranu přírody a krajiny. Ve funkci ho k dnešnímu dni nahradil dosavadní ředitel Správy národního parku Podyjí Tomáš Rothröckl. Podle mluvčí ministerstva Petry Roubíčkové Pelc odešel na vlastní žádost a nadále bude pracovat jako ředitel Agentury ochrany přírody a krajiny (AOPK). Právě odsud v září 2007 do funkce náměstka ministra přešel.

„Jsem rád, že František Pelc zůstává ve funkci ředitele AOPK, a resort tak nepřijde o jeho zkušenosti v oblasti ochrany přírody, kterých si mimořádně vážím, stejně tak jako osobnosti Františka Pelce,“ uvedl ministr Jan Dusík. Rothröckla vybral po zkušenostech, které s ním měl jako s šéfem Národního parku Podyjí.

Dosavadní ředitel AOPK František Pojer v agentuře zůstává. Dohlížet bude na národní přírodní rezervace. Rothröcklem uvolněnou funkci v čele Správy národního parku Podyjí dočasně zastane náměstek ředitele a vedoucí odboru péče o les Petr Vančura.

František Pelc je prvním místopředsedou zelených od stranického sjezdu loni v prosinci. V květnových sněmovních volbách je jedničkou zelené kandidátky ve Středočeském kraji.