Střet s vlakem nepřežil ve Varech zastupitel města za Stranu zelených

Karlovy Vary - Zastupitele města Pavla Žlebka (Strana zelených) usmrtil dnes ráno projíždějící vlak v Karlových Varech. Magistrátu to potvrdila policie, uvedl mluvčí města Jan Kopál. Jak se neštěstí stalo, není zatím zřejmé. Podle policejního mluvčího Pavla Valenty mohl vlak muže srazit nebo zachytit. Neštěstí se stalo v úseku mezi karlovarským Horním nádražím a čtvrtí Stará Role, v místě nazývaném Myší díra. Provoz na železnici ve směru mezi Karlovými Vary a Sokolovem tam byl kvůli nehodě na několik hodin zastaven.

„Jestli koleje právě přecházel, nebo šel podél nich, to vše teprve vyšetřujeme. Vyloučili jsme však, že by se mohlo jednat o sebevraždu. Byla to nešťastná náhoda,“ uvedl Valenta.

Podle vyjádření Drážní inspekce, která tragickou nehodu rovněž vyšetřuje, je pochybění evidentně na straně oběti. „V kolejišti mimo vyznačené přechody nemá nikdo co pohledávat,“ uvedl Jan Kučera z Drážní inspekce.

Šestašedesátiletý Žlebek pracoval na magistrátu jako jeden ze tří uvolněných zastupitelů a na starost měl strategické plánování související hlavně se životním prostředím. Žlebek řadu let působil jako předseda Strany zelených v Karlovarském kraji.