Silnice na severu Čech namrzají

Liberec – Námraza na silnicích komplikuje cestování v Libereckém kraji a také v části Královéhradeckého kraje. V horských oblastech v celém Česku zůstávají na silnicích zbytky ujetého sněhu, na ostatních místech je ale teplo a vozovky jsou sjízdné bez jakýchkoli omezení. Řidiči by si ovšem měli dát pozor na výtluky, které jsou i na nejdůležitějších tazích. Velká díra je třeba na silnici I/48 u Starého Jičína.

V Libereckém kraji se po ranním vyjasnění ochladilo a silnice začaly namrzat. Kluzké jsou i hlavní silnice a přibývá dopravních nehod. Nejvíce se jich stalo na rychlostní silnici R35 na Prahu, která je zejména v oblasti Hodkovic nad Mohelkou namrzlá a havarovalo tam už několik aut.

Také v horských oblastech Královéhradeckého kraje varují silničáři před kluzkými silnicemi. Vrstva sněhu, která na nich leží, zmrzla. Silnice v nižších polohách a všechny hlavní silniční tahy jsou sjízdné bez omezení.

Sníh zůstává také na Šumpersku a Jesenicku v Olomouckém kraji, na Vsetínsku ve Zlínském kraji, na Pelhřimovsku a Žďársku na Vysočině a také na některých místech v Jihočeském kraji.