Silnice z Trutnova na Hradec se na 5 měsíců uzavře

Trutnov – Téměř půl roku bude na trutnovském předměstí Bojišti uzavřena silnice I/37, která spojuje Trutnov s Hradcem Králové. Oprava mostu, který budou muset řidiči objíždět po ulici Stará přes Bojiště, začne v pondělí a potrvá do konce srpna. Provože se na objížďce mohou tvořit kolony, doporučuje policie během špiček sjet ze státní silnice na cestě do Trutnov již u Výšinky a objet uzavírku po regionální silnici přes Starý Rokytník.

Provoz na objízdné trase budou řídit semafory, podle policistů pojedou řidiči asi o pět až deset minut déle než obvykle. Aby se netvořily kolony, bude na výjezdu z Trutnova na semaforech prodloužen ve špičkách interval zelené ve směru na Hradec Králové.

Během opravy mostu na hlavním tahu bude v městské části Bojiště uzavřena také Svojšova ulice u křižovatky se Starou ulicí, aby se ještě více nekomplikovala situace na objíždce státní silnice.

Policisté se připravují, že během uzavírky budou v oblasti často hlídkovat, aby odradili řidiče od různého porušování pravidel, které by mohlo dále komplikovat provoz.