Víkend nepřežilo pět lidí

Praha – Nehody na českých silnicích nepřežilo o víkendu pět lidí. Tři zahynuli v sobotu, dva další v neděli. Nehody si vyžádaly také čtrnáct těžkých zranění, z toho dvanáct v sobotu. Ačkoli jde dlouhodobě o průměrný výsledek, letos šlo o jeden z nejhorších konců týdne. Zatím nejtragičtější byl první víkend v březnu, kdy zemřelo osm lidí.

První víkendová smrtelná nehoda se stala již v noci na sobotu v Novosedlech nad Nežárkou na Jindřichohradecku. Šestadvacetiletý řidič si při jízdě včas nevšiml sedmdesátiletého muže, který ležel na vozovce. Auto ho přejelo a muž utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl. Řidiče policisté podezírají ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti.

Další dva muži zahynuli pozdě odpoledne, když jejich auto spadlo do příkopu a převrátilo se. Čtyřiadvacetiletý řidič neovládl svůj vůz, když se pokoušel v Ústí nad Labem-Předlicích u podjezdu pod dálnicí D8 předjet motocykl. Nehodu nepřežil stejně jako dvaačtyřicetiletý spolujezdec.

V neděli brzy ráno přišel o život třiačtyřicetiletý chodec na silnici mezi Vlčtejnem a Chlumem na Plzeňsku. Na cestě ho srazilo auto, jehož řidič ovšem následně ujel. Policie po něm pátrá.

Krátce poté zahynul také třicetiletý řidič, který nezvládl své auto na silnici mezi Hradešicemi a Malým Borem na Klatovsku. Vůz ve vysoké rychlosti zřejmě dostal smyk a narazil do stromu. Muž na místě zemřel.