V Ostravě se srazily dvě tramvaje, zranili se čtyři lidé

Ostrava - Na ostravském sídlišti Dubina se srazily odpoledne dvě tramvaje. Souprava, která přijížděla do konečné zastávky, narazila do stojícího prázdného vozidla. Při nehodě utrpěli lehké zranění čtyři lidé. Řidičku tramvaje, která narazila do stojícího vozu, museli vyprostit z kabiny hasiči, žena sama byla pouze lehce zraněna. Na místě zasahovali záchranáři, hasiči i policisté. Příčiny nehody se dále vyšetřují.

Nehoda se stala kolem půl třetí na smyčce v Ostravě-Dubině nedaleko jednoho z nákupních center na výstupní zastávce Dubina Interspar. Podle svědků přijížděla tramvaj linky 10 s cestujícími k zastávce příliš rychle a řidička ji nedokázala včas zabrzdit. Podle policie je možné, že ji oslnilo slunce.

Celková škoda vzniklá při nehodě činí 800 tisíc korun, uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Oprava stojící tramvaje bude stát 300 tisíc, škoda na soupravě, která do ní vrazila, je půlmilionová.

Policejní mluvčí Gabriela Holčáková upozornila, že viník nehody může být obviněn z ublížení na zdraví či z obecného ohrožení.

Po nehodě byla uzavřena trať na Dubinu a linky číslo 1, 10, 12 a 17 byly odkloněny na zastávku Nádraží Vítkovice. Provoz byl podle informací dopravního podniku obnoven ke čtvrté hodině odpoledne.

Na konečné zastávce tramvají na sídlišti Dubina v Ostravě se 23. března srazily dvě tramvajové soupravy. Při nehodě se zranili tři cestující.
Zdroj: Jaroslav Ožana/ČTK