Myslivce na lovu zabila odražená střela, policie případ odložila

Plzeň – Za smrt třiatřicetiletého myslivce, který zemřel loni v listopadu na následky střelného poranění na honu v Týništi u Přeštic na Plzeňsku, neponese nikdo vinu. Policie případ odložila. Znalecké expertizy prokázaly, že muže usmrtilo jádro střely z kulovnice, které se předtím minimálně dvakrát odrazilo od pevné překážky. Muž zemřel 16. listopadu při lovu na divoká prasata. Rána ho zasáhla do srdce.

„Na základě všech získaných informací se komisař služby kriminální policie a vyšetřování rozhodl případ odložit, neboť nedošlo ke spáchání trestného činu a věc nelze vyřešit jinak,“ uvedl policejní mluvčí Libor Pilař, podle kterého nebylo ani možné určit, ze které ze zbraní smrtelná rána vyšla: „Vzhledem k tomu, že se jednalo pouze o jádro střely, nepodařilo se zjistit, jaká zbraň jej vystřelila.“ 

Policisté na místě zkontrolovali všech 42 střelců na honu, zabavili celkem 43 kulovnic a střelivo a odeslali je na balistickou expertizu. Podle dechové zkoušky nikdo z myslivců nepil před lovem alkohol.

K události byli vyslechnuti všichni účastníci honu, díky kterým se kriminalistům podařilo zmapovat nejen situaci před nešťastným okamžikem, ale i směry všech výstřelů v celém průběhu leče. Podle policie bylo zajištění bezpečnosti celého honu na požadované úrovni a kriminalisté nezjistili jakékoliv pochybení pořadatelů.