Po svátcích je většina řidičů střízlivá

Nový Jičín – Velikonoční prodloužený víkend byl k řidičům neobvykle milosrdný – snad i díky masivním policejním kontrolám. V kontrolách řidičů zaměřených na zbytkový alkohol v krvi řidičů pokračovali policisté na Novojičínsku, kde se stala o svátcích jedna smrtelná nehoda, i ráno po svátcích. Z dvou set třiceti kontrolovaných řidičů měli tři pozitivní dechovou zkoušku.

Po silnicích v okolí Nového Jičína se časně ráno pohybovaly asi dvě desítky policistů, kteří se vydali zjistit, zda řidiči neusedli za volant po prohýřené sváteční noci. „Byl předpoklad, že řidiči budou mít u sebe nějaký zbytkový alkohol,“ uvedl policejní mluvčí Petr Gřes.

Hlídky si ale buď špatně vybíraly řidiče, které zastavovaly, nebo ke kontrolní akci zvolily nevhodný čas. Pozitivní dechovou zkoušku měli pouze tři řidiči, žádnému z nich neukázal alkoholtester hodnotu vyšší než půl promile. „Většina řidičů je slušných, bez požití alkoholu,“ řekl mluvčí Gřes.

Reportáž Evy Lankočí (zdroj: ČT24)

Právě na Novojičínsku se stala jedna ze čtyř smrtelných nehod prodlouženého velikonočního víkendu. V pondělí v Kopřivnici nezvládl řízení osobního auta jedenadvacetiletý mladík. V levotočivé zatáčce vyjel mimo vozovku, sjel do příkopu a narazil do elektrického vedení. Od něj se vůz odrazil na plot rodinného domu. Mladý řidič byl na místě mrtvý, o rok starší spolujezdkyni převezli zdravotníci s těžkými zraněními do nemocnice.