Opilá řidička srazila ženu na přechodu, nadýchala tři promile

Jablonec nad Nisou - Opilá cizinka srazila na přechodu pro chodce v Jablonci nad Nisou mladou ženu. Z místa nehody však ujela. Později ji zadrželi policisté, které se snažila přesvědčit, že si srážky nevšimla. Příčinu její nepozornosti odhalila dechová zkouška, kdy jí přístroj naměřil přes tři promile alkoholu, informovala o tom mluvčí jablonecké policie Ludmila Knopová. Chodkyně naštěstí vyvázla jen s lehkým zraněním.

Pětačtyřicetileté cizince hrozí za ohrožení pod vlivem návykové látky až tři roky vězení. Policistům trvalo půldruhé hodiny, než ženu ve městě našli. „Po dechové zkoušce žena přiznala vypitou láhev vodky,“ poznamenala Knopová.

Řidička je na Jablonecku rekordmankou, s tak vysokou hladinou alkoholu se tam policisté u řidičky ještě nesetkali. „Pamatuji si jen ženu, které jsme naměřili čtyři promile, ta ale neřídila, snažila se policisty přesvědčit, že byla přepadena,“ řekla Knopová. Vyšetřování však ukázalo, že opilá žena spadla ze schodů a svá zranění si způsobila sama.

Na Jablonecku řešili v prvních třech měsících letošního roku sedm dopravních nehod, kdy byli řidiči pod vlivem alkoholu. Loni jich bylo za stejné období 15. I celkově nehod ubylo, zatímco loni řešila policie na Jablonecku v prvním čtvrtletí 193 nehod, letos jich bylo jen 166. Následky jsou ale těžší. Loni zemřeli do konce března na Jablonecku dva lidé, letos tři.