V Sokolově přibyly stovky aut, město je zablokované

Sokolov – Po uzavření silnice I/6 u Sokolova se začaly na objízdných trasách ve městě tvořit zácpy. K nim ještě přispěla uzavírka vytížené Nádražní ulice. Policisté se dnes ve špičce pokusili zlepšit dopravní situaci vypnutím jednoho ze semaforů. Podařilo se jim situaci trochu zlepšit, kolony ale v Sokolově zůstávají. Zcela zmizí teprve tehdy, až se v dubnu 2011 znovu otevře hlavní silnice z Chebu do Karlových Varů.

Objížďka uzavřené státní silnice vede většinou po okraji Sokolova, v Rokycanově a Kraslické ulici však cestu zpomaluje několik semaforů. Největší komplikace působí červená v křižovatce Kraslické a Nádražní ulice, policisté se proto dnes rozhodli světla vypnout. Protože ale někteří řidiči stále u semaforu čekali, dopravu začal řídit přímo policista. Během asi deseti minut se mu podařilo kolony ve všech směrech uvolnit.

„V dopravní špičce mezi 14:00 a 17:00 dochází ke zpomalení provozu, popřípadě i jeho zastavení, jako se to stalo v případě úterní dopravní nehody, ke které došlo na ulici Kraslická v Sokolově. Policisté proto přijímají nová opatření a operativně reagují řízením dopravy s cílem zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Hlídky řídí dopravu na kruhových objezdech a nejproblematičtějších křižovatkách,“ uvedla krajská policejní mluvčí Andrea Kávová.