Vlček musí řešit další kauzu, jeho asistent ho žaluje o 2,5 milionu

Praha - Předsedu Poslanecké sněmovny Miloslava Vlčka zažaloval jeho někdejší asistent Zdeněk Klapka. Vlček mu prý dluží 2,5 milionu korun, které si půjčil na kampaň v roce 2006 a dodnes je nevrátil. Vlček ale existenci dluhu popřel. Na Klapku dokonce už dříve neúspěšně podal trestní oznámení. Případem se bude zabývat Obvodní soud pro Prahu 3. Informaci přinesl server iDNES.cz.

Klapka pracoval jako poslanecký asistent v letech 2002 až 2006. Byl také Vlčkovým známým. Podle dohody, kterou údajně s předsedou sněmovny uzavřel, měl vrátit do konce roku 2006 dva miliony korun. Pro vrácení zbylých pěti set tisíc je v dohodě stanovená zvláštní podmínka. Vlček musí částku vrátit pouze v případě, že Klapka přestane být jeho asistentem.

Vlček ale vše popírá a na Klapku podal i trestní oznámení. „Policie to prověřila a odložila s tím, že jsem se žádného protiprávního jednání nedopustil,“ tvrdí někdejší asistent. Vlček pak podal určovací žalobu k prostějovskému soudu. Žádal, aby prohlásil, že žádná taková smlouva neexistuje. Soud ale jeho požadavek pravomocně zamítl.

Klapka na platnosti smlouvy trvá a Vlčka proto o dlužnou částku zažaloval.  „Tvrzení JUDr. Klapky nejsou nikterak doložena, a to ani předloženou úředně ověřenou kopií listiny, která se vydává za podepsanou dohodu - jde o pouhé ověření kopie, nikoli o ověření pravosti podpisu pana předsedy,“ prohlásil Vlčkův advokát Jan Žák.