Pražská doprava zkolabovala, stále stojí Jižní spojka

Praha – Páteční provoz na hlavních tazích v Praze odpoledne kolaboval. Dozvukem kalamity jsou postupně se krátící kolony na Jižní spojce u lanového mostu a na Barrandovském mostě. Výrazný vliv na provoz měla hromadná nehoda před zúžením na lanovém mostě ve směru na Černý Most. Kolem čtvrté hodiny byla Jižní spojka zcela ucpaná a kolona se přenesla také na magistrálu. Ta už je večer průjezdná bez větších zdržení.

Hromadná nehoda šesti osobních aut se stala na lanovém mostě před třetí hodinou odpoledne. „Při dopravní nehodě se střetlo šest osobních motorových vozidel, čímž došlo zcela k zablokování levého jízdního pruhu,“ sdělil mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan. Doprava se postupně zahušťovala, po čtvrté hodině již spojka před lanovým mostem zcela stála.

K problémům ve směru na Černý Most přispěla také další nehoda na navazující Štěrboholské spojce, kde se srazila dvě auta u křižovatky s Českobrodskou ulicí. Kolony se na Jižní spojce tvoří i v opačném směru, kromě semaforů na Barrandovském mostě, které jsou tradiční brzdou provozu, zkomplikovala dopravu také nehoda u sjezdu do Braníka.