Langer: Při neúspěchu ODS ve volbách budu skládat účty

Praha - Místopředseda ODS a její volební manažer Ivan Langer připustil, že by v případě neúspěchu ODS ve volbách v politice skončil. Živil by se pak jako právník a vysokoškolský učitel. Langer, který minulý týden odolal návrhu bývalého předsedy občanských demokratů Mirka Topolánka na sesazení z kandidátky, to uvedl v rozhovoru v časopise Týden. "Není skutečně vyloučeno, že už po volbách… Pokud kampaň nezvládneme, velké břímě odpovědnosti je výhradně na volebním manažerovi, tedy na mé osobě. Pak budu skládat účty," řekl Langer Týdnu.

Připraven na to byl už při pondělní výkonné radě ODS, která ale jeho odchod z čela olomoucké kandidátky neschválila. Pro podle Týdne hlasovala třetina členů rady a tři místopředsedové strany. Langer k tomu dodal, že kandidát do vedení strany na kongresu ODS nikdy nedostane hlasy od všech delegátů. 

Novým mužem ve volebním štábu je naopak starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa, jehož instalací do čela vedení kampaně prý podmiňovali pražští a středočeští podnikatelé kompenzaci ztrát případných sponzorů strany. Podle Langra s tím Chalupův příchod nesouvisí. „To je přirozené propojení dvou linek kampaně, není to v žádném případě něco za něco. To zase trousí nějací roznašeči vody,“ uvedl Langer.