Řidič tatry je podezřelý z obecného ohrožení

Poříčí nad Sázavou (Benešovsko) - Čtyřiašedesátiletý řidič nákladní tatry, který se ve čtvrtek srazil s osobním vlakem na železničním přejezdu v Poříčí nad Sázavou, je podezřelý z obecného ohrožení. Obviněn zatím nebyl. Podle benešovské policejní mluvčí Diany Škvorové policisté případ stále vyšetřují. Při havárii se lehce zranilo šest lidí. Řidič vjel z nezjištěných příčin na železniční přejezd bez závor v okamžiku, kdy mu to zakazovala výstražná světelná signalizace. Údajně se plně nevěnoval řízení. K přejezdu se v té době blížila lokomotiva se čtyřmi vagony, kde cestovalo včetně strojvedoucího 44 lidí.

Lokomotiva s prvním vagonem po nárazu do auta vykolejily. Strojvedoucí zraněn nebyl, v prvním vagonu utrpělo lehké zranění pět osob. Byly ošetřeny v benešovské nemocnici. Skončil tam i řidič tatry s poraněním hlavy, hospitalizován ale nebyl. Další cestující z vlaku se nezranili.

„Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací bez závor, která byla v době nehody v činnosti,“ sdělil mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Při nehodě vznikla na nákladním autě škoda 500 000 korun, na vlaku 850 000 korun. Dechová zkouška u řidiče auta i strojvedoucího byla negativní.