Dopravní nehoda si vyžádala devět zraněných

Jablůnka (Vsetínsko) - Devět lidí utrpělo v pondělí večer zranění při srážce dvou osobních aut Lancia Dedra a Škoda Felicia Combi na hlavním silničním tahu I/57 mezi obcemi Jablůnka a Bystřička na Vsetínsku. Část vraku jednoho z aut po nehodě odlétla na nedalekou železniční trať, kde do ní narazil nákladní vlak. Doprava na silnici i železnici byla tak několik hodin zcela zastavena, informoval o tom mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

„Po vzájemném těžkém střetu osobních aut došlo ke zranění celkem devíti přepravovaných osob. V prvním autě jelo pět dospělých, ve druhém voze dva dospělí a dvě malé děti přepravované v autosedačkách. Náraz vozů byl tak silný, že celá přední část jednoho z vozů se odtrhla, přeletěla silniční svodidla a skončila po dvaceti metrech v kolejišti železniční tratě. Právě projíždějící nákladní vlak však nestačil dobrzdit a lokomotiva narazila do části vraku vozu. Nárazem tak byla motorová část odhozena na vedlejší kolej,“ uvedl Mitáček.

Sedm dospělých bylo ošetřeno a následně také odvezeno do nemocnic ve Vsetíně a Valašském Meziříčí. Obě děti, které při nehodě utrpěly především psychický otřes, byly převezeny osobním vozidlem jednoho lékaře.

Zraněným byla poskytována pomoc a následně i odborná péče psycholožky krajských hasičů. Hasiči zajistili vraky obou vozů proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny postupně zlikvidovali sorbenty. Drážní hasiči se postarali o uvolnění a očištění zablokované tratě. Pomocí jeřábu se jim podařilo odstranit kus utrženého auta z kolejiště a očistit železniční svršek.

Doprava na hlavním silničním tahu i důležité železniční trati byla zcela zastavena na několik hodin.

Při vážné dopravní nehodě na Vsetínsku dvě děti utrpěly především psychický otřes.
Zdroj: www.hzs-zlkraje.cz/HZS Zlínského kraje