V Havířově našli ve shořelém autě zavražděného člověka

Havířov - Hasiči dnes v noci našli v Havířově při hašení hořícího auta v jeho kufru mrtvolu člověka. Podle soudního znalce ho někdo předtím zavraždil. Kvůli zahlazení stop pak vůz značky Fiat podpálil. Kriminalisté dosud nejsou schopni určit, jestli jde o mrtvolu muže, nebo ženy - kvůli tomu, jak je tělo ohořelé. Nyní prověřují majitele auta.

„V 03:30 bylo nahlášeno na tísňovou linku, že v Havířově hoří auto. Hasiči po uhašení požáru zjistili, že v kufru vozidla se nachází ohořelé lidské tělo,“ uvedl mluvčí moravskoslezské policie Miroslav Pech. Na případu celé dopoledne pracovali specialisté krajské kriminální služby. „Přivolaný soudní znalec konstatoval, že došlo evidentně k úmyslnému zabití osoby. Násilná smrt je zjevná ze způsobu spáchání. V tuto chvíli máme identifikované vozidlo, provádíme veškeré prověřování osoby, které patří,“ potvrdil Pech. Způsob zabití zatím policie nebude zveřejňovat.

Auto se po zapálení na Bludovickém kopci samovolně rozjelo, ujelo asi deset metrů a narazilo do sloupu elektrického vedení. „Už v době, kdy jelo, hořelo. Všechno proto nasvědčuje tomu, že někdo založil požár úmyslně uvnitř auta,“ dodal policejní mluvčí.

Reportáž Evy Lankočí (zdroj: ČT24)