Pražskou Lidickou ulicí nepojedou tramvaje

Praha - Oprava trati zastaví na týden tramvaje v pražské Lidické ulici. Výluka asi stometrového úseku před křižovatkou Anděl potrvá od 24. června do 1. července. Týkat se bude šesti linek, informovala o tom Eva Dydová z oddělení komunikace pražského dopravního podniku. Uzavírka začne zítra asi v 00:30, skončit by měla na začátku července.

Zatímco linka číslo 14 bude dočasně zcela zrušena, linka číslo 4 bude ve směru od Čechova náměstí zkrácena do provizorně zřízené zastávky Anděl asi 100 metrů před křižovatkou Anděl. Tramvaje číslo 7 budou ve směru od Ústředních dílen dopravního podniku ze zastávky Palackého náměstí odkloněny přes zastávky Karlovo náměstí, Národní třída, Újezd a Anděl (v Plzeňské ulici) do obratiště Kotlářka. Tam linka skončí.

Linka 10 pojede ve směru od Sídliště Ďáblice z Karlova náměstí přes Národní třídu a Újezd do zastávky Anděl a dále bude zkrácena do zastávky Vozovna Motol.

Tramvaje číslo 16 budou odkloněny ve směru od Spojovací ze zastávky Palackého náměstí přes Výtoň a Dvorce do obratiště Nádraží Braník, kde skončí.

Linka 54 pojede mezi Lazarskou a Na Knížecí přes Národní třídu, Újezd, Anděl (v Plzeňské ulici) a Na Knížecí v ulici Za Ženskými domovy.