Víkend na silnicích nepřežilo sedm lidí

Praha – Během víkendu zemřelo na českých silnicích sedm lidí. V sobotu přišli o život čtyři lidé, v neděli tři. Tradičně nebezpečný pátek se naproti tomu obešel bez smrtelných nehod. Jedna žena zahynula v sobotu, když auto, ve kterém cestovala, vjelo pod vlak. Další auto nedalo přednost u přejezdu v neděli, v tomto případě nehoda skončila pouhým zraněním řidiče.

V sobotu zahynula na Olomoucku žena, která seděla na zadním sedadle auta, jehož řidič vjel pod rychlík. Muž sám utrpěl zranění, se kterým skončil v nemocnici, podobně jako tři děti, které ve voze také cestovaly.

O život přišel také osmačtyřicetiletý řidič osobního auta, který na průtahu Českým Krumlovem vjel do protisměru a čelně se srazil s protijedoucím vozidlem. Muž po převozu do nemocnice zemřel. Řidička druhého auta naproti tomu vyvázla pouze s lehčím zraněním.

Jedna z nedělních smrtelných nehod se stala u Loukonos na Kolínsku. Vpodvečer se na silnici nedaleko nájezdu na pražsko-hradeckou dálnici srazil motocykl s osobním autem. Pětadvacetiletý řidič motorky na místě zemřel, v autě nikdo neutrpěl zranění. Podle policie se řidič motocyklu rozhodl předjet jiné auto a čelně se střetl s protijedoucí fabií, které se nedokázal vyhnout.