Dvě dívky nepřežily srážku s kamionem

Brno - Dvě dívky ve věku 17 a 21 let zahynuly ve čtvrtek večer při dopravní nehodě u brněnského Masarykova okruhu. V mírné levotočivé zatáčce se jejich osobní vůz Honda Civic dostal do protisměru, kde se srazil s kamionem. V autě zemřely dvě mladé ženy, řidič německého kamionu vyvázl s šokem, informoval o tom mluvčí jihomoravského hasičského sboru Jaroslav Haid.

Kolize se stala krátce po šesté hodině asi 200 metrů od hlavního vjezdu na automotodrom. Podle předběžných informací řidička osobního vozu sjela pravým kolem mimo silnici a vzápětí pravděpodobně strhla volant doleva. Poté se čelně střetla s nákladním autem, které vyjelo ze zatáčky. Řidička a spolujezdkyně byly v autě zaklíněné.

Oběma zraněným se snažili pomoci zdravotníci, hasiči ihned zahájili jejich vyprošťování pomocí hydraulických nůžek a rozpínáků. „Přes okamžitou pomoc osádce auta lékařka konstatovala úmrtí spolujezdkyně na pravém sedadle. Řidičku zdravotníci na místě oživovali, obnovit její životní funkce se nepodařilo,“ uvedl Haid.

Na místo byl sice vyslán i záchranářský vrtulník, ale dívky svá zranění nepřežily. Řidič nákladního auta vyvázl s šokem. Okolnosti nehody dále vyšetřuje policie.