Policisté zadrželi pachatele 22 vloupání do benzinek

Jihlava - Kriminalisté na Vysočině zadrželi tři pachatele série vloupání do benzinových čerpacích stanic. Od poloviny loňského října spáchali muži ve věku 33, 36 a 53 let z Chomutovska celkem 22 loupeží na území šesti krajů. Způsobili škodu v celkové výši téměř 1,8 milionu korun. Pachatelům hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

„Dva z pachatelů kriminalisté zadrželi minulý týden v autě u Humpolce poté, co se vloupali do čerpací stanice na Pelhřimovsku. V autě zajistili odcizené věci a dále předměty, které pachatelé použili k vloupání. Třetího pachatele kriminalisté zadrželi následně,“ uvedla krajská policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Muži jsou stíháni pro trestné činy krádeže a poškození cizí věci. „Nejstarší z pachatelů se v minulosti dopouštěl opakovaně majetkové trestné činnosti. Byl podán návrh na jeho vzetí do vazby,“ dodala mluvčí.

Pachatelé si vybírali čerpací stanice, které mají v noci zavřeno. Do objektu vnikli v nočních nebo časných ranních hodinách. Většinou jeden z pachatelů zůstal v autě a hlídal, zatímco zbylí dva za použití násilí loupili. Kradli hlavně cigarety a alkohol. Odcizené věci prodali a peníze použili pro vlastní potřebu.