Nehoda kamionů zablokovala na 98. kilometru dálnici D1

Jihlava - Nehoda šesti kamionů a dvou osobních automobilů zablokovala poblíž Humpolce na dvě hodiny dálnici D1 ve směru na Prahu. Na místě vznikla několikakilometrová kolona, zhruba v 19:00 byl zprovozněn alespoň jeden jízdní pruh, auta se proto pomalu dávají do pohybu. „Devětadvacetiletý řidič jednoho z kamionů byl zaklíněn ve vozidle a utrpěl středně těžké zranění, s nímž skončil v pelhřimovské nemocnici,“ uvedl primář jihlavské záchranné služby Miroslav Havlík.

Nehoda se stala na 98. kilometru kolem páté hodiny odpoledne. Podle jednoho ze svědků opravoval řidič kamionu kolo ve stoupacím pruhu a řidič za ním jedoucího kamionu uviděl překážku na poslední chvíli. Poté, co rychle vybočil, tak do něj narazila další vozidla.   

Policejní hlídky odkláněly na 104. a 112. kilometru osobní auta na silnice ve směru na Větrný Jeníkov a Havlíčkův Brod. „Nákladním vozidlům policisté ve sjezdu z dálnice bránili, protože by mohla způsobit vážné dopravní komplikace na silnicích nižší třídy,“ uvedla jihlavská policejní mluvčí Jana Kroutilová.